pondělí, července 31, 2006

"testovací verze" války s Izraelem

Podle Walida Jumblatta, lídra libanonských Drůzů a jednoho z nejdůležitějších protisyrských politiků v Libanonu, Írán využívá izraelsko libanonský konflikt na pozorování izraelské bojové taktiky a účinnost jeho výzbroje a testuje stále nové a nové typy raket a zbraní (a také pravděpodobně účinnost bojové taktiky Hizballáhu...). Hizballáh používá pořád sofistikovanější střely s větším dostřelem... (patrně z dovozu hlavně od tatínka z Íránu, například střelu C-802 která byla použita proti izraelské lodi. Už se ukázala smrtonosnost nevypočítatelných kaťuší naplněných kuličkami z ložisek a malými ostrými kovovými kousky, samozřejmě jsou určeny roztrhat na kousky čím více lidí. )
A tak se zdá, že raketové zkoušky ještě nejsou u konce. Nasralláh vyhrožoval prohloubením útoků, t.j. použitím raket s delším dostřelem, až na Tel Aviv. (Už teď je Izrael překvapen novými zbraněmi, které Hizballáh nikdy předtím proti Izraeli nepoužil.)
Jumblatt se obává zvětšení syrského vlivu v Libanonu s využitím válečného chaosu a možné reokupace pod záminkou "bezpečnosti", protože současná libanonská vláda si sama neporadí s militanty a jejich téměř autonómním státem ve státě (Libanon byl od r. 1976 okupován Sýrií, konec této okupaci udělala Cédrová Revoluce r. 2005).

Žádné komentáře:

Okomentovat