sobota, července 08, 2006

Abbas Brigades: "Nebudeme útočit na civilisty"

World tribune: Baghdad, středa 5. července: V Iráku se objevila nová skupina Šíitských povstalců a slíbila, že nebude útočit na civilisty (jak šlechetné). Skupina se jménem Islámský odboj v Iráku- Abbas Brigades je údajně spřízněna s Íránem a libanonským Hizballáhem. Skupina slibovala, že bude bojovat proti koaličním silám v Iráku.

"Byli jsme dosti trpěliví a dali sme šanci politickému procesu," prohlásila skupina 2. července, oznámil Middle East Newsline.
Skupina také natočila trojminutové video, které odvysílala libanonská televize. Ve videu tyto šíitské milice slibovaly že nebudou útočit na irácké civilisty.
"Ujisťujeme Iráčany, že operace proti civilistům jsou velkým zločinem"... "členové irácké armády a agenti policie a Irácké bezpečnostní služby jsou naši synové, bratři a drazí. Jsou naší nadějí pro budoucnost na zachování Irácké země a její bezpečnosti. Stejně i státní zaměstnanci."

Analytikové říkají, že skupina byla založena Hizballáhem a je určena na posílení šíitské opozice v Iráku. Předtím, Íránem podpořované Brigády Badr a Mehdího Armáda se zdráhaly útočit na jednotky USA. (omezovaly se na loupení, zatýkání a terorizování běžných Iráčanů, ohrožování neislámsky odětých žen, které se odvážily vyjít na ulici osamotě nebo nedejbůh hledaly práci. Jsou přímo propojeny s některými osobami v nové Irácké loutkové vládě. Zajímavé detaily o "blahodárném" vlivu "Íránské náboženské kolonizace Iráku" a vzestupu extrémismu v Iráku podává blog Iráčanky Riverbend, pozn. překl. Sektářská nenávist v Iráku je vyprovokována uměle. Není to přirozené. Cílem je zabránit Iráčanům ve sjednocení a vytvoření stabilní vlastní a ne loutkové vlády.)

Nová skupina ohlásila četné útoky proti koalici na čele s USA. Video odvysílané v Libanonské televizi, se přihlásila k pěti nedávných bombových útoků na obrněná vozidla a tanky. Neposkytla další informace.

(Až se koaliční síly stáhnou, proti komu bude tato skupinka bojovat?)

2 komentáře:

  1. Až se Američané stáhnou z Iráku, proti komu budou bojovat? Budou bojovat proti tvé zemi - Iránu. Nejdřív ji vybombardují a pak z ní udělaji druhý Irák. Těšíš se?

    OdpovědětVymazat
  2. Milý anonyme, "Až se Američané stáhnou z Iráku, proti komu budou bojovat?" bylo myšleno na ty militanty, ne na Američany. Ti militanti jsou hlavně ránou pro domácí obyvatele. Sektářské spory jsou uměle vyvolané Íránem podle pravidla "kde se dva perou, třetí vítězí". Spojenci odejdou a nechají volné pole extrémistům odvedle.
    Jestli kdokoliv (Američané nebo Izrael) vybombarduje Írán, tak to bohužel bude hlavně vinou současné íránské administrace, která si o to koleduje. Doufám, že se tak nikdy nestane. Jestli jo, asi to nepřežiju. Druhý Irák z Íránu snad nebude, je příliš veliký, není možné ho okupovat.

    OdpovědětVymazat