neděle, července 23, 2006

Ahmadínežád: "Sebevražedné "mučednictví" je nejvyšší formou umění"

... a má přispět ke světovému vítězství Islámu.
Náhodou se mi povedlo najít videoklip z vysílání 1. kanálu íránské televize. Je to projev prezidenta Ahmadínežáda, který odvysílali přesně před rokem (25. 7.2005), kdy byl zvolen. (anglické titulky)

Přepis:
"Chceme umění, které by bylo průbojné/útočné. Průbojné umění velebí a brání ušlechtilé principy a napádá principy, které jsou zkažené, vulgární, bezbožné a nelidské. Umění dosahuje dokonalosti, když zpodobuje nejlepší život a nejlepší smrt. A ostatně, umění vám říká, jak žít. To je podstatou umění. Existuje umění, které je krásnější, božštější a věčnější než umění mučednictví? Národ, který zná mučednictví, nezná podrobení. Ti, kteří chtějí podkopat tento princip, podkopávají základy naší nezávislosti a národní bezpečnosti. Podkopávají základy naší věčnosti... Odkaz (Islámské) Revoluce je globální a není omezený na zvláštní místo nebo čas. Je to humánní odkaz a bude dál postupovat... Nepochybujte... jestli je to vůle Alláhova, Islám dobyje... co? Dobyje všechny vrcholky hor světa."
Ale tohleto už není oprávněná obrana proti "kolonialistickým mocnostem západu, které chtějí uloupit nerostné bohatství". Tohleto je další kolonializmus, islámský.
Korán 9:29 - Bojujte proti těm, kdo nevěří v Boha a v poslední den a nezakazují to, co Bůh a jeho posel zakázal a kteří nepřijmou náboženství pravdz z těch, kterým bylo dáno Písmo, dokud nezaplatí daň (džizju) z vlastní vůle a jsou podrobeni.
Tady nejde o obranu a následné vyrovnání a mír. Tady jde o porážku "lidu Písma" (židů a křesťanů) a šíření islámu... válkou samozřejmě, islám nezná misionáře...

Že tento "hluboce humánní" odkaz sebevražedních atentátníků našel své příznivce,
svědčí fakt, že "mimovládní organizace", jako Ústředí pro památku mučedníků mezinárodního Islámského hnutí sesbírali asi 50, 000 členů, (střízlivější údaje mluví o 25, 000), kteří se přihlásili, aby provedli sebevražedné útoky proti Izraeli, koaličním silám v Iráku a Afghánistánu a Británii kvůli ochraně spisovatele Salmana Rushdieho. V poslední době své cíle rozšířili na Evropskou Unii a USA. Mluvčí organizace Mohamed Ali Samadi:
"Každý Izraelec, voják nebo civilista se nemůže cítit v bezpečí, kdekoliv se on nebo ona nachází."
"Máme bratry, kteří jsou připraveni obětovat svůj život za vítězství Islámu ve Velké Británii, Francii, Belgii, Španělsku, Itálii, Nizozemí a také ve Spojených Státech."
"Fatwa od některého z vedoucích duchovních by ty šílence zastavila," řekl nejmenovaný analytik a reformista. (jenomže tu fatwu nikdo nevysloví, není to v jejich zájmu ovšem... zakázat džihád a násilné šíření islámu odporuje samotnému islámu a ten duchovní by byl možná i odsouzen za odpadlictví).
"Zjistili jsme, že chtějí udělat pokračování brakového filmu 'Submission' " ("podřízenost", od nizozemského režiséra Thea Van Gogha, který byl zabit v r. 2004 islámským militantem marockého původu. Film ukazoval útlak žen v některých islámských kulturách.)
Francie by se měla stát terčem útoků, "za velkou urážku Islámu poté co zakázala mladým dívkám chodit do školy v hidžábu (šátku)."
Itálie se dostala na seznam po udělení politického azyku Afghánci, který riskoval trest smrti, protože se obrátil z islámu na křesťanství.
"Dát politický azyl idiotovi, který se vzepřel Islámu je velice vážná urážka, která nemůže být přehlédnuta," řekl Samadi. "Postaráme se o to, aby Italové zaplatili za tuto urážku."
Organizace je podpořována hlavními členy náboženské elity a členy parlamentu:
Ajatolláhové ze "svatého" města Ghom, členové hnutí Abadgaran, hlavní vládní strany Mahmúda Ahmadínežáda, jejich setkání se účastňují duchovní jako Heidar Mosalahi, který zastupuje v ozbrojených silách vůdce Chameneího, Ajatolláh Hossein Núrí Hamedání, Ajatolláh Mohamed Mohammadi Golpajegání, šéf Chameneího tajemnické kanceláře, členové parlamentu Mehdi Kúčekzade, Marzie Dabbagh, Fatemeh Alia, Ešrat Šajegh a Mohamed Hossein Rahimian.
Muž, který je údajně strategickým velitelem je Hassan Abbásí, profesor na Univerzitě Imáma Hosseina v Teheránu a poradce prezidenta Ahmadínežáda.

"Naše mládež, která je připravena na mučednictví bude účinnější při úderu na nepřítele než jakýkoliv raketový systém."

Mluvčí organizace Samadi ve čtvrtek oznámil, že 27 členů skupina vyslala do Libanonu, aby provedli operace proti Izraeli. Do Libanonu se dostanou přes Sýrii.

Na obrázku je přihláška do divize "milovníků mučednictví" , kterou pravidelně uveřejňuje radikální týdeník Parto Sochan. Jen tak pro zajímavost, emblém (se zeměkoulí v pozadí!) je s malými obměnami stejný jako emblém Revolučních Gard a libanonského Hizballáhu. Pod tím samopalem je stylizované slovo "Alláh".

Podle dalších zpráv 26. 7. odjelo z Teheránu dalších asi 60 Íránských islamistů do Libanonu autobusem přes Turecko. Česky na isláminfo.

Žádné komentáře:

Okomentovat