sobota, července 01, 2006

Žena odsouzena k smrti ukamenováním

Ve městě Orúmieh, na severozápadě Íránu byla kurdská žena Malak Ghorbani odsouzena k smrti ukamenováním za zločin smilstva. Také byli odsouzeni její bratr Abu Bakr Ghorbani a manžel Mohammad Danešfar k trestu 6 let odnětí svobody za vraždu jejího milence. Trest smrti kamenováním byl omezen po mezinárodním tlaku na předchozího prezidenta Chátámího ale tento velice humánní a civilizovaný a hlavně přiměřený trest za tento "zločin" nebyl nikdy vymazán ze zákoníka Islámské Republiky. Video kamenování 4 lidí zde.

První obrázek ukazuje kamenování v Afgánistánu. Je dost obtížné sehnat fotografie, ale nemyslím, že je to hezký pohled.

Druhý obrázek ilustruje instrukce dané zákonem pro výběr vhodných kamenů, aby se předešlo použití příliš velikého kamene, který by oběť příliš brzy (a příliš humánně) zabil, nebo moc malých kamenů, které nezpůsobí žádná zranění. Cílem je tedy způsobit poranění hlavně tváře a hlavy, vybití zubů, očí, rozbití nosu a podobně, které ale oběť hned nezabijí.

Byla založena petica na její záchranu, prosím podepište proti tomu barbarství.

http://www.petitiononline.com/Malak/petition.html

2 komentáře:

  1. Please sign the petition to save the life of Malak Ghorbany, who has been sentenced to death by public stoning for the crime of "adultry" in Iran.

    http://www.petitiononline.com/Malak/petition.html

    You can find more information about Malak's case, as well as resources and updates at http://savemalak.googlepages.com/home

    OdpovědětVymazat