pátek, dubna 07, 2006

Mé osobní vyjádření

Vím, že velice málo lidí věří tomu co tady píši. Mnozí mě upodezřívají, že mě třeba platí Američani, že přeháním a že to vůbec není tak... jasně, každý má právo na svůj názor a platí i to, že málo lidí má tu vůli číst i něco víc a z jiných zdrojů než to co předkládají oficiální zprávy na stříbrném podnosu. Taky je pravda, že absolutně objektivní zprávy neexistují...
ALE NIKDO MĚ NEPLATÍ ZA TO CO DĚLÁM.
Dělám to z vlastní vůle, protože to tak cítím a protože znám pravdu z přímých zdrojů: od drahých přátel z Íránu, kterých výpovědi jsou jenom zlomkem toho, co pronikne na veřejnost, protože se disidenti bojí o sebe a své drahé doma, pak z nesčetného množství stránek a blogů mnohých dalších, které osobně neznám, kteří píší v různých jazycích a píší to samé i když se určitě nikdy osobně nesetkali. Samozřejmě, možná nevěříte tomu, co říkám já, ale až uslyšíte tisíce a tisíce jiných hlasů, kteří říkají to samé: na smrt umlácený student z Teheránu... dělník, který už několik měsíců nedostal výplatu a jeho rodina hladuje, v jedné z nejbohatších zemí na světě, přičemž vláda dává miliardy na výzkum obohacování uránu nepochybně na "mírové účely"... dívky, kterým přístušníci Basidži popálili obličeje kyselinou, jenom proto, že neměly šátek přesně podle předpisů... pozůstalí obětí zemětřesení v Bámu nebo Lúrestánu, kteří byli napadeni a zatčeni policií, protože protestovali, že nedostali humanitní pomoc (která skončila na černém trhu nebo u revolučních gard)... politický vězeň Mehrdad Lohrasbi, který umírá, protože se mu nedostává lékařské starostlivosti, šestnáctiletá dívenka Atefeh Radžabi, oběšena kvůli pouhému podezření z prostituce (v parku se držela za ruce s klukem o 10 let starším... to není justiční omyl, to je sprostá vražda) ... a mnoho mnoho mnoho dalších ... budete jim konečně věřit? Nebo uvěříte jenom tehdy, až články jako tyto otisknou někde v Mladé Frontě nebo v Lidovkách nebo v Pravde nebo Sme? Jedna důležitá skutečnost: vězte, že evropská média nikdy nebudou na Írán útočit a podobné informace vždy zveřejní pod hlavičkou "USA řekly že... ". Evropa bude i nadále pokračovat v tichém a servilním poklonkování mulláhům, i kdyby měly Revoluční gardy demonstraci neozbrojených studentů a žen převálcovat tanky! Ano, je to tak, protože Evropa, stejně jako Rusko a Čína má v Íránu miliardové obchody, a peníze přece nesmrděj, ani ty, které přicházejí z rukou vrahů!

NEPODPORUJI VOJENSKOU INTERVENCI AMERIČANŮ ANI NIKOHO JINÉHO V ÍRÁNU ANI NIKDE JINDE. Jestli si to situace vyžádá, je to stejně někdo jiný, kdo o tom rozhodne...
JEDINÝ, KDO MÁ PRÁVO NA ÍRÁNSKOU ROPU A ZISKY Z NÍ, JE ÍRÁNSKÝ LID A NE REŽIM, KTERÝ TYHLETY PENÍZE INVESTUJE DO ZBRANÍ A TERORIZMU, KTERÝM MŮŽE OHROZIT I EVROPU A NÁS VŠECHNY.
PODPORUJI VĚTŠINU ÍRÁNSKÉHO NÁRODA, KTERÝ MÁ PRÁVO NA SVOBODU PŘESNĚ TAK JAKO VY TADY V ČECHÁCH A NA SLOVENSKU A VŠUDE JINDE.

Jak lehce jste zapoměli na nacizmus, stalinizmus a jiné diktatury. Když se žije dobře, rychle se zapomíná...
Hitlerovi se taky všichni smáli.
Nikdo není prorokem ve své vlasti... ale jestli by se Íránské vládě povedlo prosadit to, oč se snaží, já už tady stejně nebudu.

Jestli umíte anglicky a obětujete hodinku na poznání pravdy, nechám vám několik odkazů na ty nejdůležitější články. Bohužel nemám čas na jejich přeložení do češtiny/slovenčiny. Snad někdy příště... člověk je vždy na všechno sám...

http://regimechangeiran.blogspot.com/2005/10/why-havent-we-seen-this.html
http://regimechangeiran.blogspot.com/2006/01/iran-means-what-it-says.html
http://regimechangeiran.blogspot.com/2005/11/how-dangerous-is-iran-full-text-of.html
http://regimechangeiran.blogspot.com/2005/11/ahamdinejad-first-100-days.html
http://regimechangeiran.blogspot.com/2005/02/reading-tea-leaves-bushs-strategy-on.html

3 komentáře:

  1. Jsem rád ,že někdo dělá tak záslužnou věc jako je přiblížení současné situace v Íránu v českém jazyce i já ji již několik let sleduji.Bylo by možno se s vámi spojit.
    Děkuji
    freeiran@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to je hezke slyšet pochvalu a ne jenom kritiku! Děkuji mockrát! Kromě toho, že mě se týká osobně, situace v Íránu se týká nás všech bez výjimky jestli už to chceme nebo ne... (no, tedy, jenom jestli nejsme ekonomicky autonómní ostrůvky s vlastní elektrárnou, ropním vrtem a vlastní výrobou předmětů denní spotřeby hehe)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry den,
    dekuji za tyto stranky, ktere nabizi i jiny pohled na tuto problematiku.
    Rovnez bych Vas chtel poprosit o kontakt na Vasi osobu a to za studijnim ucelem.
    Ozvete se mi prosim na: 134860@mail.muni.cz

    Petr Nemec

    OdpovědětVymazat