úterý, dubna 25, 2006

Tiché a mírové protesty se radikalizují

Mnozí mladí lidé už přestali věřit v možnost mírové změny vlády v Íránu. Další projevy roztrpčení a zoufalství se stupňují a mírové protesty se mění na ozbrojený odboj proti islámským represivním složkám jako Revoluční Gardy a Bassidži.

24. dubna 2006
- v přestřelce byl zabit příslušník milicií. V oblasti Azadegan v Teheránu posádka auta, které bylo pronásledováno bezpečnostními sílami začala střílet na pronásledovatele a jednoho zastřelili. Agenti uzavřeli oblast a po přehlídkách domů zajistili dva mladé muže.

23.dubna 2006
- islámský prokurátor Nafadžabádí ve městě Šadgán byl vážně zraněn při útoku maskovaného komanda. Byl hospitalizován a jeho stav je kritický.

20.dubna 2006
- generál Kamal Kazemi, velitel Revolučních Gard a instruktor represivních radikálních složek Bassidži ve měste Qom byl zabit vojákem, který pak spáchal sebevraždu.

20.dubna 2006
- v Širázu byl zabit jeden příslušník islámských milicí a druhý byl zraněn. Jejich auto bylo zablokováno dvěma vozidly a ozbrojené komando začlo po nich střílet

20.dubna 2006
- deník Hamšahri napsal v neděli, že v Isfahánu byl popraven Mehdi B. jeden ze 4 ozbrojených útočníků, kteří zabili místního velitele islámských milicí Akbara Bayátího a další zranili v srpnu 2004

http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=6882
http://daneshjoo.org/publishers/smccdinews/article_4548.shtml
http://daneshjoo.org/publishers/smccdinews/article_4553.shtml
http://daneshjoo.org/publishers/smccdinews/article_4550.shtml
http://daneshjoo.org/publishers/smccdinews/article_4551.shtml
http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=6888
http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=6876
http://www.mojahedin.org/mojahedinEn/human%20rights/humanrights1.html

Žádné komentáře:

Okomentovat