pondělí, dubna 24, 2006

ÍRÁNSKÁ VLÁDA NEUSTOUPÍ.... A kdo bude muset nést důsledky?

Ahmadinedžád jenom dál provokuje... bohužel dezinformace a propaganda vytvářená státními médii nedovoluje odhalit důsledky jeho politiky všem obyvatelům. Některé lidi se pod dojmem bombastického a slavnostního vyhlásení obohacení uránu nechali unést národní hrdostí a oslavovali výdobytek techniky, ale záměrně jim není zděleno, jaké reakce mají prezidentova slova a činy v zahraničí a jaký můžou mít dosah na jejich zemi... až je ten "milující" prezident dovleče do bídy a války tak ho nezachrání ani ten jeho "anděl spásy" Mehdí.

Říká, že Írán potřebuje jaderní energii. Fajn. Má sice zásoby ropy a plynu, ale přesto má právo se může svobodně rozhodnout z čeho chce získat energii, třeba i z ptačího trusu. Jo, řekněmě, ale musí vyloučit všechna podezření a podřídit se mezinárodním smlouvám. Tak proč už léta lže komisím? A jestli je tak v úzkých s energií, proč odmítl změnu času na letní? Jenom tím, že nezměnil čas na letní ZBYTEČNĚ vyplýtval miliony za energii... a je úplně vedlejší, že Írán nemá ani jednu provozuschopnou elektrárnu, kde by tohleto palivo použil. Dalším zajímavým faktem je, že všechny íránské jaderní elektrárny ve výstavbě nebo ty naplánované jsou v seismicky velice aktivních oblastech. V těchto dnech si připomínáme 20. výročí tragedie v Černobylu.. mnozí z těch, kdo v té době v ČSSR museli vylézt do ulic na prvomájový průvod, už tady za několik let možná nebudou...

http://www.nypost.com/postopinion/opedcolumnists/66490.htm

DNES, PONDĚLÍ 24. DUBNA, 4 DNY PŘED VYPRŠENÍM ULTIMÁTA RB OSN AHMADÍNEDŽÁD POTVRDIL, ŽE SE ÍRÁN NEVZDÁ OBOHACOVÁNÍ URÁNU. Takže budou na programu pravděpodobně sankce. Nebudu připomínat, že lidí z vlády a jejich nohsledů se to nedotkne. Dál se bude zhoršovat ekonomika a budou umírat ti nejbídnější. A jestli ani to nepomůže, dovleče svůj lid do války... Tenhleten "milující prezdient", legalizovaný terorista se chystá spáchat genocidu na vlastním národě... ( ani si nechci představit co by udělal s "prohnitým a nevěřícím západem)."

K tématu i velice výstižný článek z Rooz online tady níž v překladu nebo v angličtině na
http://roozonline.com/english/015149.shtml
http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=6895

Tady je hezká animace důsledků, které by mělo proklamované použití US jaderních bomb na íránské cíle ukryté v zemi. Odneslo by si to zas jenom civilní obyvatelstvo.
http://www.ucsusa.org/global_security/nuclear_weapons/nuclear-bunker-buster-rnep-animation.html

Žádné komentáře:

Okomentovat