sobota, června 27, 2009

sobota 27.6.2009

Omlouvám se za zpoždění v aktualizacích.
Podle posledních zpráv vyšetřováním a souzením zatčených demonstrantů a intelektuálů byl pověřen soudce Saíd Mortazáví, proslulý svou krutostí.
Generál Fazli řekl, že během demonstrací zemřelo i 8 basídžů a kolem 300 jich bylo zraněno. Oproti zabitým civilistům je to mizivý počet a promiňte mi můj cynizmus, ale zaslouží si to... kdo začal střílet?
Vláda se zoufale snaží lidi přesvědčit, že sami demonstranti zabili Nedu a jiné oběti. Tak proč jim pak odepřela veřejné pohřby, jak se sluší a patří?? Proč vyhnala Nedinu rodinu z jejich domu?? Proč chce nestydatě vysoké sumy peněz od rodin zabitých za vydání pozůstatků??? Proč jim nechávají podepsat prohlášení, že nebudou policii žalovat a že Músaví je odpovědný??
Zde je video, které ukazuje jakou spoušť za sebou nechala "policie", která by měla občanům pomáhat a chránit je.

Zde je reportáž o tom, že íránská televize odvysílala "přiznání" zatčených, kteří říkají, že byli k protestům navedeni zahraničními médii. První žena říká, že měla v tašce granáty... to je sehnala na bazaru nebo v zelovoci? tak kde jsou? ukažte je v té televizi, podívejme se, jestli jsou americké výroby! Na videích je vidět, že protestující maximálně hážou kameny a molotovovy koktejly. Zbraně ukořistili až později od samotných basídžů.
Druhá žena říká, že to byli sami demonstranti, kteří stříleli.... tak pak proč Chámeneí během pátečních modliteb před týdnem hrozil a mluvil o tvrdém zásahu a krveprolití? To bude určitě velký jasnovidec, ten Chámeneí, už v pátek věděl, že najednou se mírové protesty změní v krveprolití a v sobotu budou "demonstranti" střílet. Bravo!
Lidem v zahraničí nestačí video, fotky, výpovědi svědků, ne, budou pořád pochybovat... na druhé straně to i chápu, protože to, co se děje v Íránu je až neuvěřitelná, bestiální krutost.
Takže podle íránské vlády to je asi takto: demonstranti stříleli do jiných demonstrantů: neozbrojení demonstranti nebo demonstranti s neviditelnými zbraněmi přepašovanými ze zahraničí se vlámali do základen basídžů, ukořistili jejich zbraně, oblékli si uniformy basídžů a začali střílet na jiné demonstranty, kteří zůstali na ulici pod základnou a házeli na ně kameny. Nebo demonstranti se oblékli do uniforem policie, které si půjčili třeba v půjčovně kostýmů a další v civilu s nima skoordinovaní na policejních motorkách, které zase nějak ukořistili, mlátili jiné demonstranty. Jenom nechápu, proč tedy vláda nenechá, aby se všichni ti teroristi a zahraniční agenti nevyzabíjeli navzájem. Omluvte mě za nadsázku a cynismus, ale to jsou přibližně věci, které nám chce vláda nechat sežrat i s navijákem. Z toho je vidět, že íránská propaganda nejenom nestydatě lže, ale i nás všechny, Íránce samotné, kteří to viděli na vlastní oči i pozorovatele v zahraničí, považuje za méněcenné a podprůměrně inteligentní, kteří si nevědí sečíst 1+1.
Rovněž televize odvysílala "zaručené" zprávy, že v nějaké budově se našly dokumenty potvrzující zahraniční účast na demonstracích. Tak kde jsou ty dokumenty? Sem s nima! Doteď nikdo nic neviděl, tak kdo vám má věřit?

1 komentář:

  1. To je banda, ale chvala bohu ich dni su uz spocitane. Pridam video z parlamentu, kde vidno pekne podporu Musavimu.

    http://www.youtube.com/watch?v=B7l1MruLmgE

    Inad vcera boli aj v zahranici atakovane konzulaty Iranu v zahranici, (Stockholm: http://www.youtube.com/watch?v=EdLKX7w_CfU a Bern: http://www.flickr.com/photos/raphael_moser/3663732276/in/set-72157620604675646/ )

    Azadi, pridaj aj nejake fotky z demonstracii v Prahe !

    OdpovědětVymazat