pondělí, května 01, 2006

Operace "Soudní den"

27. dubna 2006, Asharq Alawsat, Londýn, Panarabský deník zveřejnil co nás (asi všechny) čeká jestli se někdo pokusí napadnout Írán.

Osm fundamentalistických organizací dostalo veliké sumy peněz za poslední měsíc od íránských rozvědek, jako část plánu na zasažení vojenských a hospodářských bodů Spojených Států na Blízkém Východě.

Plán, který zahrnuje i sebevražedné atentáty namířeny proti zájmům USA a Británie v regionu, jak i jejich Arabské a moslimské spojence, v případě jestli bude Írán napaden, byl vypracován experty na gerilovou válku a teroristické operace, a byl vyzrazen vysokým představitelem v generálním štábu íránských ozbrojených sil, kterému velí doktor veterinárního lékařství Hasan Firuzabadí.

Zdroj uvedl, že síly Brigád "Qods" Revolučních Gard, pod velením Brig. Gen. Qassima Suleimáního jsou odpovědné za koordinaci a logistickou podporu pro skupiny, které se účastní provedení plánu, který má název "Qiyamah" Islámské slovo pro "Soudní Den".

Plán má 3 kroky, které Asharq al Awsat rozebíral v dřívějších reportážích. Zdroj uvedl více podrobností o aplikaci plánu. Řekl: “Většina návštěvníků Íránu v posledních 4 měsících, včetně revolučních skupin v Iráku, Palestíně a Libanonu a lídrů detašovaných složek Hizballáhu v Perském zálivu, Evropě a Severní Americe, bylo na setkáních s ministrem rozvědky Gholamhosseinem Mohsením Ezheím tázáno: jste připraveni brátit Islámskou revoluci a vilayat e faqih (vládu kléru)? Jestli souhlasíte s účastí na velkém džihádu, co potřebujete na svou přípravu na velký boj?

Mezi nima byl i lídr jedné irácké ozbrojené skupiny, který byl velice jasný a úpřimný. Řekl, že jeho muži promění Irák na peklo pro Američany, jestli Irán bude napaden.

Zdroj také řekl, že výcvikové tábory Rev. Gard jsou otevřeny pro bojovníky Mehdího armády v Íránu aby dostali důkladný výcvik. Írán také zvýšil finanční podporu Moqtadovi al Sadrovi na víc než 20 milionů dolarů.

To samé platí pro Islámský Džihád v Palestíně, který dostal velké obnosy peněz, množstvo zbraní a výcvik pro jeho velitele v Isfahánu včetně metod pouličního boje.

Libanonskému Hizballáhu (na fotografii je Ahmadinedžád s lídrem Hizballáhu Hassanem Nasralláhem, 1. srpna 2005) bylo posláno několik nákladů se zbraněmi; jsou mezi nima rakety, výbušniny a řízené střely. Arzenál Hizballáhu čítá víc než 10 tisíc raket krátkého doletu mezi

jinými typů Fadžr, Núr, Araš, Hadid.

Odhaduje se, že 80 lidí prošlo výcvikem, jak podnikat sebevražedné atentáty ze vzduchu (s použitím větroňů) a v moři s použitím ponorek.

Zdroj sice popřel účast Hamasu na seznamu organizací, které jsou ochotny pomoci Íránu ve válce s USA, ale zároveň potvrdil, že mezinárodní úspěch hnutí, které se těší finanční a vojenské podpoře Íránu, byl posílen během poslední návštěvy jeho lídrů v Teheránu. Odrazilo se to i v masové podpoře Íránu mezi Palestinci, proti Izraeli a Spojeným Státům.

Podle Íránu, poslední vojenský plán obsahuje:

1- Raketový útok proti základnám US v Perském zálivu a Iráku , jestli budou zasaženy nukleární centra Íránu.

2- Sebevražedné operace v množství Arabských a Moslimských zemích proti ambasádám a misiím USA, vojenským základnám a hospodářským a ropním zařízením Amerických a Britských společností. Kampaň by mohla zasáhnout i hospodářské a vojenské cíle spojeneckých zemí.

3- Spuštění útoků Basidžů a Revolučních Gard a Iráckých bojovníků spřízněných s Iránem proti USA a britským silám v Iráku z hraničních regionů v centrálním a jižním Iráku .

4- Hizballáh by vypálil stovky raket proti vojenským a hospodářským cílům v Izraeli.

Podle zdroje, v případě, že by Americký útok pokračoval, víc než 50 raket Šaháb-3 bude vypáleno proti Izraeli a Brigády "al Quads" odstartují útoky 50 teroristickych skupin v Kanadě, USA a Evropě na civilní a ekonomické cíle.

A co je posledním krokem plánu?

Tady Íránský zdroj zaváhal předtím než vyjevil plány se znepokojením; tenhleten krok by mohl znamenat začátek světové války, tím, že extrémisti by se snažili zvýšit civilní stráty na maximum použitím biologických a chemických a nukleárních zbraní po západních a Arabských městech.

http://www.asharqalawsat.com/english/news.asp?section=1&id=4722

Žádné komentáře:

Okomentovat