pátek, května 05, 2006

54 mladých lidí zbičováno

Iran Focus, Teherán, 5. května - 54 mladých lidí bylo zbičováno v kancelářích Ministerstva Spravedlnosti ve městě Babol, provincie Mazandaran, poté co byli zadrženi "mravnostní policií" v nočních hodinách v parku na předměstí Babolu. A za co byli vlastně potrestáni? Za drogy? Alkohol? Prostituci? Ne, jenom za to, že tam byli kluci a holky společně. V Islámské republice jsou večírky a slavnosti smíšeného pohlaví zakázány. I na svadbě se ženy baví v jedné místnosti a muži v druhé. Tisíce mladých kluků a holek bylo zadrženo v loňském roce za účast na večírcích v přítomnosti druhého pohlaví. Někteří byli bičováni i veřejně.
V Íránu jesli si vyjdete na ulici s přítelkyní osamotě riskujete s velkou pravděpodobností, že se vás policisti budou vyptávat na váš rodinný stav. Ji můžou klidně obvinit z prostituce, jestli mají blbou náladu nebo se jim nelíbí její šátek. Na držení za ruce, objetí nebo polibky rovnou zapomeňtě!

Jo, jenom tak na okraj, jestli dívka zabije útočníka, který se ji pokusil znásilnit, je odsuzena k smrti za vraždu. To je i případ Nazanin, dívenky, které bylo 17 když ji a její 16 letou sestřenici napadli v parku 3 muži a snažili se je znásilnit. Nazanin bránila svou sestřenici a nožíkem smrtelně zranila jednoho z útočníků. Když dovršila 18 let, soud potvrdil její rozsudek - smrt oběšením. Rozběhla se petice za její záchranu, takže s mezinárodním tlakem se ji možná povede
zachránit. Tady je link:

http://www.petitiononline.com/Nazanin/petition-sign.html



http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=7058

Žádné komentáře:

Okomentovat