středa, prosince 23, 2009

Šťastné Vánoce

Všem křesťanům přeji klidné a požehnané Vánoce a ostatním dobrým lidem ostatních vyznání a atheistům spokojenou dovolenou. Nechci nikoho nutit a moralizovat, ale pokud máte tu možnost a nemáte třeba službu i o Vánocích, zkuste strávit trochu méně času v nákupních centrech a cpáním se u televize a věnujte vzácný čas těm lidem, které máte nejraději. Lidé jsou křehké a smrtelné bytosti.



Podle posledních zpráv dnes 23.12. proběhly další pouliční boje mezi opozicí a provládními milicemi v Isfahánu, kde se měla konat setkání na počest zesnulého ajatoláha Montazerího. Bylo zatčeno minimálně 50 osob.
Včera ráno ve městě Sirdžán na jihu Íránu měli dva muži být oběšeni kvůli účasti na loupežném přepadení, nicméně jejich rodinní příslušníci napadli bezpečnostní složky a již oběšené, ale patrně ještě živé muže odnesli. V průběhu dne je policie vypátrala a včera večer muže podruhé oběsila... to musí být hrůza být oběšen dvakrát.

6 komentářů:

  1. Též ti přeji krásné Vánoce

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za hezké přání a za vaši práci a snahu o informace, věřte, že je velmi oceňujeme.

    Přeji vám, ale také všem lidem dobré vůle v Íránu, ať se jednou splní jejich naděje a sny, za které tak obdivuhodně statečně a vytrvale bojují!

    OdpovědětVymazat
  3. Irán by mal popraviť všetkých rozvracačov, čo broja proti Iránu a čo spolu s USA a sionistickými zločincami stroja Iránu osud Afganistanu a Iraku

    OdpovědětVymazat
  4. Irán by mal popraviť všetkých rozvracačov, čo broja proti Iránu a čo spolu s USA a sionistickými zločincami stroja Iránu osud Afganistanu a Iraku

    OdpovědětVymazat
  5. Vážený(á) anonymní, pobral(a) jste to úplně špatně a asi moc tyto stránky a cíle íránské opozice neznáte. Ty desetitisíce lidí, co i v tento moment (neděle 27.12) vystavují svůj život na ulici (od rána 3 lidé již byli zabiti) nejsou agenti CIA ani Mossadu. Jsou to úplně obyčejní lidé, mladí i staří, ženy i muži, kteří již prostě mají dost toho režimu. Je to tak těžké pochopit? Proč musíte pořád za vším hledat spiknutí? Samozřejmě, je jasné, že mnoha státům a vládám by změna režimu v Íránu vyhovovala, ale žádná rozvědka nedokáže zmobilizovat statisíce lidí, kteří tu změnu vlastně ani nechtějí. To je vše.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymu 2: A iránsky ľud by mal popraviť všetkých, ktorý ho už 30 terorizujú a nanucujú mu tie svoje stredoveké, barbarské zákony, kadejaké primitívne zákazy, príkazy
    a čo sa vyhlasujú za zástupcov boha na zemi a ich skutky sú satanské!!!

    OdpovědětVymazat