pátek, prosince 18, 2009

Další nesmyslná smrt mladého člověka.

Včera ráno (17.12.2009) ve čtyři hodiny popravili mladého chlapce kurdského původu jménem Mosle Zamání, jenom za to, že měl oboustranně dobrovolný sexuální vztah se svou přítelkyní. Bylo mu 23 let, strávil 6 let ve vězení a v době "spáchání" tohoto činu mu bylo 17... podle íránských zákonů sexuální styk mimo manželství je "znásilnění"... podle tohoto "zákona" by asi hodně hodně lidí z nás mělo být popraveno, včetně autora těchto řádků... přiznávám... a co teď?... navzdory všemu, tak se zdá, že to, co se dělo ve věznicích nikomu moc nevadí... to asi znásilnění nebylo, že?

Před pár dny jsme zde mluvili o raketové střelnici... a hle, Írán před několika dny udělal další test rakety Sadžil 2 s dosahem cca. 2000 km. Nemyslím, že to někoho moc potěšilo, kromě vlády. Nevím jak Vám, ale mě to připadá tak, že Írán provokuje, jak kdyby za každou cenu chtěl vyvolat konflikt. Někteří si myslí, že útok zvenku by Íránce spojil a posilnil by pozici vlády... Kolik sirotků a vdov by se za cenu té rakety mohlo najíst, to ani nemá cenu řešit. Nicméně před několika dny i USA schválilo nové sankce, které by ale neměly napadat internetovou komunikaci Íránců v Íránu, aby nepřišli o možnost komunikace a přístupu k informacím.

Sankce míří proti společnostem, které prodávají rafinované ropní produkty a benzín do Íránu, protože jak je známo, Írán nemá dostatečné kapacity k rafinaci ropy pro svou vlastní potřebu, ale že by místo atomky postavil rafinerii to ne :-)
Navíc benzín, který lidem prodává, prodává pod cenu a dotuje ho ze státních zdrojů, protože se bojí nepokojů v případě zdražení. Když se před dvěmi lety zavedly přídělové karty, lidé se bouřili.

V Kodani se uskutečnil protest proti přítomnosti Mahmúda Ahmadínežáda na summitu o klimatu.. a nebyl ani pozván na večeři u dánské královské rodiny...

Žádné komentáře:

Okomentovat