čtvrtek, listopadu 16, 2006

Další zprávy

Írán se údajně snaží dostat proíránsky smýšlející lidi do vedení Al-Kajdy.

V únoru by Írán měl slavit další nukleární úspěch... kolik jich ještě bude?

Írán údajně vyčlenil tajný fond ve výšce 418 milionů dolarů na jaderný program a výstavbu nových tajných zařízení a jejich ochranu.

Další článek se věnuje temné Ahmadínežádově minulosti ve službách Revolučních Gard, kde nesloužil jako inženýr ale jako "anděl spásy" v politických věznicích (uděloval rány z milosti) a souvislostech mezi jaderným programem a očekáváním zázračného apokalyptického spasitele, 12. imáma Mahdího.

Iran Press News:
- Režim hrdě vyhlásil, že v Teheránských věznicích je vězněno a mučeno "jenom" 500 studentů
- Tajné služby zavedly systém sledování mobilních telefonů pomocí technologie GPS.
- Írán je globálně na pátém místě v počtu vězňů, jeho věznice mají kapacitu 50-60 000 vězňů ale skutečný počet vězňů je trojnásobný.
- Dělníci z továrny na samet a hedvábí v Kášánu protestovali, protože nejenomže jim továrna už měsíce nevyplácí mzdy ale nemůžou vůbec pracovat, protože nejsou suroviny.
- Jediný očitý svědek vraždy novinářky Zahry Kazemi, Mazen Džavad Al Maneši, byl popraven v sekci 209 věznice Evin, jakož i jiní vězni, a to bez přístupu k právnímu zástupci
- Stupňují se represivní opatření proti ženám za účelem oddělení pohlaví ve školách, na pracovištích, i v parcích a na ulicích. Po celé zemi se objevily plakáty se sloganem "špatné zahalení se rovná prostituci".

Žádné komentáře:

Okomentovat