čtvrtek, července 09, 2009

Dnes je velký den

Dnes, 9. července je 10. výročí studentských protestů 18 TIR 1999. V Íránu si studenti každý rok snaží připomenout tyto mladé lidi, kteří přišli o život, byli zraněni, uvězněni a doživotně vyloučeni z vysokých škol. Již týden před tímto výročím vláda vždy uzavře univerzity a koleje, ve snaze zabránit studentům v demonstracích a vzpomínkových akcích. Tak moc se íránská vláda bojí své mládeže.
Na dnes se plánují masivní demonstrace.
Další oběti na životech jsou pravděpodobné.
Sledujte zprávy.

Dnes Íránci ukážou jak dokážou držet pohromadě.

V úterý to již dokázali: v úterý ve 21:45 měl Ahmadínežád mít proslov v televizi. Lidé v různých městech zapli najednou veškeré elektrické přístroje v domácnostech a na některých místech po celém Íránu proud skutečněl měl výpadky. I sám projev kvůli tomu na několik sekund vypadl. Foto zde. Rovněž lidé křičeli ze střech Allaho Akbar. Nemůžu přímo ověřit jestli to bylo způsobeno právě tím, ale je to velice vtipný nápad.

4 komentáře:

  1. videa zo vcerajska: http://www.youtube.com/user/peive17

    Len tak dalej ! Je to uz len otazka casu, kym khameniho & ahmadiho rezim padne !

    marg bar khamenei !

    OdpovědětVymazat
  2. Posílám svoje sympatie a obrovský respekt mladým íránským lidem a vůbec všem demokraticky smýšlejících jedincům, které se Ahmadínedžádova totalita snaží umlčet.

    http://is.gd/1tz8A

    Kéž byste vydrželi a svět vás podpořil, abyste se dočkali svobody.

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobry s tim utokem na elektrickou sit. Fakt napad jak oplatit rezimu stejnou minci:) Jinak zajimavy blog. Diky za nej. Ja ted muzu jen Irancum prat z Prahy, at se jim podari vytrvat a dockat se pozitivnich zmen co nejvic se zdravou kuzi.

    OdpovědětVymazat
  4. To je dobry s tim utokem na elektrickou sit. Fakt napad jak oplatit rezimu stejnou minci:) Jinak zajimavy blog. Diky za nej. Ja ted muzu jen Irancum prat z Prahy, at se jim podari vytrvat a dockat se pozitivnich zmen co nejvic se zdravou kuzi.

    OdpovědětVymazat