středa, července 22, 2009

Sobota 25.7.2009 - Akce před íránským velvyslanectvím

Z dopisu od Amnesty International:

Mili pratele,
Amnesty International porada v koalici s dalsimi organizacemi jako Human Rights Watch nebo Reporteri bez hranic demonstrace a happeningy ve vice nez 50 mestech sveta, ktere maji upozornit na situaci v Iranu a pozadovat propusteni zadrzovanych demonstrantu. Vice informaci naleznete zde: http://united4iran.org/, vsechny akce se konaji 25.7. Radi bychom vas pozvali na akci pred iranskou ambasadou v Praze, tuto sobotu v 15 hodin.

AKCE 25.7.
V Praze jsme se rozhodli uskutecnit akci pred iranskym velvyslanectvim. Amnesty International sestavila seznam vice nez 300 osob, ktere byly po protestech proti vysledku voleb zadrzeny iranskymi urady. Chteli bychom jejich jmeny zaplnit prostor pred iranskym velvyslanectvim. Jmena budeme psat kridou na chodniky a vozovku.

AKCE OD 27.7. DO 13.8.
Sobotni akci cela vec nekonci. Chceme nasledne jit pred iranske velvyslanectvi kazdy pracovni den a napsat nekolik jmen pred brany ambasady tak, abychom je neustale pripominali az do 13.8., kdy uplynou 2 mesice od zahajeni demonstraci.

JAK BUDE VSE PROBIHAT
Radi bychom kdybyste se k akci pripojili a to jak tuto sobotu tak by bylo skvele se prostridat v psani jmen v pracovnich dnech.

Na sobotu budeme mit pripraveno velke tablo se seznamem osob, ktere byly zadrzeny. Jmena budeme s prichozimi psat od 14:30 hodin, pripraveny mame kridy, pokud bude prset, pripravujeme nahradni variantu v podobnem duchu. Na miste se bude rovnez podepisovat vyzva k propusteni vsech zadrzenych demonstrantu. Novinari budou pozvani na 15 hodinu.

Radi bychom abyste vy, jako zastupci ruznych iniciativ na podporu dodrzovani lidskych prav v Iranu, na miste prezentovali nejaky pribeh primo souvisejici s demonstracemi, idealne pripad konkretni osoby. Pokud byste meli zajem, mame detailnejsi informace o nekterych zadrzovanych. Uvitame take dalsi napady, vse bychom chteli mit dohodnuto predem.

Rovnez bohuzel nemame k dispozici fotografie zadrzovanych, obecnych fotografii z demonstraci v Iranu mame jen malo. Pokud byste nejake meli, urcite je prineste nebo staci je zaslat na moji adresu, muzeme je vytisknout ve vetsi velikosti.

Sirte prosim informace o akci, zasilam rovnez odkaz na facebook a nas web:
http://www.facebook.com/editpicture.php?success=1#/event.php?eid=115353628200&ref=nf
http://www.amnesty.cz/verejne-akce/Prijte-zaplnit-chodnik-pred-iranskym-velvyslanectvim-jmeny-zadrzovanych-demonstrantu/

2 komentáře:

  1. Jen tak pro zajímavost: Když jsem v roce 2006 žádala o konkrétní pomoc pro Ardalana, který byl v Minsku bez prostředků a v ohrožení života, tak po dlouhé poradě mě odkázali na Amnesty International v Bělorusku. Vtipné, že?
    Všechny tyto organizace jsou velice užitečné...

    OdpovědětVymazat