neděle, července 05, 2009

Neděle 5. července

Jenom velice krátce:
Zde je článek o přítomnosti žoldáků z afrických a arabských zemí (Somálsko, Súdán, Omán, Sýrie, Jemen a Palestína) a rovněž o identifikaci Husseina Monifa Ashmara z libanonského Hizballáhu, který byl spatřen v Teheránu, když pomáhal organizovat násilné potlačování demonstrantů. Rovněž vládě pomáhá Chávez z Venezuely.

Přítomnost cizích milicí v Íránu je velmi špatným znamením... vláda již nedůvěřuje vlastním lidem a k udržení své moci potřebuje cizince. Vláda obviňuje zahraniční země z vměšování, naopak Írán se de facto blíží stavu okupace a Íránci jsou rukojmí cizích milicí.

Včera bylo v západní části Teheránu (Karádž) popraveno 20 osob, důvod jejich popravy nebyl zveřejněn. Na dnes byly plánovány další hromadní popravy.

Na 9. července (18 Tir perského kalendáře) se plánují další masivní demonstrace v mnoha městech - je to výročí studentských demonstrací a 5 dnů trvajících nepokojů z roku 1999. Přišlo o život několik lidí (Basídží vyhazovali studenty ven z oken kolejí a další byli zabiti a zraněni během bojů na ulicích, a další byli odsouzeni na dlouhá léta vězení a dalším byl odepřen přístup k univerzitnímu vzdělání).

Holandský parlament schválil zákaz prodeje jakékoliv filtrační technologie Íránu.
Zde je video v němčině o technice, kterou Německo prodává do Íránu (elektrické paralyzéry) a o monitorační technice Nokia-Siemens.

Nalevo je fotografie z íránské státní televize, kde je vidět, jak třetímu kandidátovi Rezáímu "ubývají" po sečtení hlasy: ráno v 9: 47 jich měl 633048 a ve 13:53 jich měl najednou jenom 587913. Perské číslice si můžete dekódovat zde. Zdroj zde.

AKTUALIZACE: V rozestavěné budově šírázské knihovny byly nalezeny pohozené 4 volební urny. Nikdo neví, jak se tam dostaly a proč nebyly dopraveny na ministerstvo vnitra, jak se to má podle nařízení. Další zprávy říkají, že hlasovací lístky se našly i podél silnice Damavand (vedoucí z Teheránu na sever ke Kaspickému moři. Samozřejmě nesly jména opozičních kandidátů. Zde je jeden scan lístku nesoucího jméno kandidáta Mohsena Rezáího (v malém nalevo). Ti, kdo ty volby sfalšovali, alespoň mohli být natolik inteligentní, aby je zničili :-). Nebo je tam někdo přece jenom nechal schválně?
Zde je video z youtube, ve kterém ministr pro rozvědku vysvětluje, že hlasy lidé před vhozením do urny většinou hlasy poskládají nebo alespoň složí. Poté je vidět fotografie na které je "přepočítávání"... hlasy jsou krásně rovné, nepomačkané, jak kdyby právě vylezly z tiskárny.
Včera (sobota 4.7.2009) nejdůležitější skupina duchovních ve městě Qom (centrum šíítské teologie s náboženskými školami) se poprvé od vyhlásení výsledků voleb ozvala a odsoudila volby jako neplatné. Volby odsoudil i Ajatolláh Táherí, jeden z blízkých Chomejního přátel.

2 komentáře:

  1. Íránci by měli změnit revoluční taktiku, radí experti

    Autor: ČTK
    29.06. 11:30

    V Íránu se loni objevilo video, jehož autoři chtěli upozornit na nebezpečí "sametové" revoluce. Chystali ji prý americký politolog Gene Sharp, republikánský senátor a uchazeč o prezidentský úřad John McCain a miliardář George Soros. Letos íránské úřady z pokusu o sametovou revoluci viní opozici, kterou prý samozřejmě podporovali zahraniční agenti a teroristé...

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/krvave-protesty-v-iranu/iranci-by-meli-zmenit-revolucni-taktiku-radi-experti_126826.html

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář. Ke smutku všech příznivců konspiračních teorií, bohužel jednou v historii jsou to sami Íránci, kteří chtějí změnu režimu :-) jinak musím poopravit článke: íránská vláda není vůbec jednotná a navíc, k mlácení lidí si najímají cizince - protože vlastním lidem již nedůvěřují.

    OdpovědětVymazat