čtvrtek, července 02, 2009

Pátek 3.7.2009 po půlnoci

Podle blogu shooresh, v sobotu 29.6 byly v parku Laleh (čte se Lále) v Teheránu napadeny, zbity a zatčeny matky obětí nepokojů, které se tam sešly k oplakávání svých drahých. Podle očitých svědků se jich tam sešlo 30-40 a policie je zmlátila a jistou část z nich zatkla, včetně několika přihlížejících.
Zde si můžete poslechnout píseň Bon Joviho, který spolu s íránským zpěvákem Andym nazpívali píseň na podporu íránského hnutí. Zde je píseň od zpěváka Johnnyho na památku Nedy.
Zde je video z 1.července z ulic Teheránu, na kterém je vidět všudepřítomnou policii. I 30.6, v den, kdy úřady potvrdili výsledky "voleb" bylo na ulici hodně lidí a zákroků, zde policie rozbíjí všechna auta na ulici (video je staré 2-3 dny), zde je vidět jak rozbíjí motorky, tohleto rovněž z 30.6. zase zachycuje křik lidí ze střech, který se začíná každý večer ve 22 hodin. Zde je další mrtvý, ale není to čerstvé video, už je to několik dnů. Zde je otřesná výpověď chlapce, který byl zatčen, opakovaně mučen bit a znásilňován v cele před zraky spoluvězňů. Zde je další výčet o situaci zatčených. Zde je jedna otřesná fotografie zbitého studenta, pozor, slabé žaludky raději neklikejte, je skutečně otřesná!!!

Moc se omlouvám všem čtenářům pár dnů nebudu nic psát, musím dodělat tu hromadu práce, která mi zde zůstala viset... byly na práci důležitější věci...

Žádné komentáře:

Okomentovat