středa, ledna 03, 2007

Sankce neovlivní íránský zbrojní průmysl

Via Islam Info:

Ministr obrany Mostafa Mohammad Najjar v pátek označil sankce OSN uvalené na Írán za “psychologickou válku” a prohlásil, že neovlivní schopnost Íránu pokračovat ve výrobě raket.
Rada bezpečnosti OSN zakázala ve snaze zastavit obohacovací aktivity Íránu, které mohou vést k jaderným zbraním, dovoz nebo vývoz citlivých jaderných materiálů a technologií do Íránu a stejně tak balistické systémy.
“Vidíme tyto sankce jako psychologickou válku, která nebude mít vliv na výstupy íránského zbrojního průmyslu”, řekl Najjar v rozhovoru pro státní televizi.
“Vyrábíme několik zbrojních položek v různých sférách. Všechny jsou domácího původu a nepotřebují pomoc ze zahraničí”, dodal. …

Írán má ve svém arzenálu střely s doletem až 2000 km, což znamená, že jeho arcinepřítel Izrael je v jeho dosahu. Íránští činitelé také řekli, že jeho zbraně mohou zasáhnout celou oblast Zálivu, kde mají Spojené státy, jeho hlavní nepřítel, své vojenské jednotky.

Update: “Rezoluce OSN namířená proti íránské jaderné činnosti nemá pro Íránce žádnou platnost,” dodal, přičemž zdůraznil, že dokument “byl přijat pod tlakem Spojených států a Velké Británie a jeho obsah není příliš důležitý”. …
“Pokud zastrašující mocnosti… chtějí bránit vůli Íránců, uštědříme jim historickou facku,” varoval dnes Ahmadínežád před davem posluchačů, který na jeho proslov reagoval výkřiky “smrt Americe”. …

Ve středu íránský parlament v reakci na rezoluci RB OSN nařídil vládě, aby přehodnotila míru spolupráce s Mezinárodní agenturou pro atomovou energii.
Konečné slovo má v jaderné otázce, stejně jako ve všech ostatních záležitostech v Íránu, nejvyšší íránský vůdce ajatolláh Alí Chameneí. Ten rovněž trvá na tom, že se Teherán svých nukleárních plánů nezřekne.

Malý komentář... jak je pokrytecké řvát Smrt Americe, když zčásti právě administrativě prezidenta Cartera, nebo naší velice objektivní BBC vděčí tento režim za svou existenci...

Žádné komentáře:

Okomentovat