čtvrtek, ledna 11, 2007

Jak jsou obyvatelé důležití pro íránskou vládu

Iran Press News (anglicky): 5,4 milionů Íránců (co se přibližně rovná počtu obyvatel Slovenska) žije z 1 dolaru na den (co je 3000 tumanů, nebo 20 korun). Přiznal to Parvíz Davúdí, první náměstek prezidenta Ahmadínežáda v projevu ve městě Qazvin. Objevilo se to ve zprávách oficielní tiskové agentury pracujících ILNA. Zvýšily se ceny základních potravin, jako obilí nebo brambory, protože ty právě zabezpečují základní potřeby rodin s nízkým příjmem.
Agentura Fars rovněž citovala Davúdího, který řekl, že kupni síla 2/3 rodin s nízkým příjmem je tak malá, že žijí jenom na chlebu a jogurtu.
------
Ale samozřejmě Íránská vláda posílá miliony dolarů Palestincům, "adoptuje" jejich dělníky a rybáře (a koho ještě... děti s vymytými mozky a kalašnikovy...), opravuje domy v Libanonu po válce, kterou sám vyvolal prostřednictvím své loutky Hizballáhu, investuje miliardy do nukleární "energie" a zbrojí sebe i jiné... proč?

"Milovaný lid Íránu, který je v současnosti opravdovou zářící tváří dějin islámu, by měl zkusit přijmout těžkosti a strádání pro Boha, aby vysocí činitelé země byli schopni uskutečnit jejich hlavní cíl, jímž je šíření islámu ve světě.”

Sahif-e-ye Nour, Svazek 21, s. 108, 22. března 1989
Zdroj: Imám Chomejní: O Vývozu Revoluce, Institut pro shromažďování a vydávání děl Imáma Chomejního, Teherán, 2001

Žádné komentáře:

Okomentovat