středa, června 14, 2006

Íránská policie zase zmlátila protestující ženy v Teheránu

BBC News, IRAN PRESS NEWS (fotografie, persky), Kosoof.com (další fotografie)

Je mi velice líto, že se musím pořád opakovat. V pondělí 11. června se na náměstí Haft-e-Tir v Teheránu sešlo asi 5000 demonstrantů, převážně žen, které protestovaly proti diskriminačním zákonům v legislativě Íránské Islámské Republiky, kromě jiného ohledně stejných práv při rozvodu, práv na výchovu dětí a zrušení polygamie.
Demonstrace se odehrála za silné přítomnosti a nelítostných zásahů bezpečnostních složek.
Podle očitých svědků a fotografií byli demonstrantky rozehnány i s pomocí žen, členek bezpečnostních sil (říká se jim "černé vrány"), které neváhaly použít i obušky, řetězy a slzní plyn. Prototypy islámských žen?
Bylo zatčeno několik desítek demonstrantů (odhady se pohybují od 70 nahoru). Mezi zatčenými jsou i známé bojovnice za lidská práva, za práva žen a dětí (seznam některých přináší perské vydání Iran Press News).
Náhodně kolemjdoucí muži byli zásahem natolik pobouřeni, že začali křičet: "To jsou naše sestry, jak jim to můžete dělat?" Jeden muž vykřikl na policisty: "Berete peníze od vlády, aby ste takhle mlátili ženy?" Někteří byli také pravděpodobně zatčeni.
Rooz Online kromě toho přináší reportáž o zatčení jiných aktivistek za lidská práva jako součást zastrašovacích akcí.

IRAN Press News, fotografie z protestu textilních dělníků a jejich rodin z města Ghazvin proti návštěvě Ahmadínežáda v jejich městě. Kluk na další fotce nese tabulku: "nezaplatili nám za 7-12 měsíců". Tak, nejslavnější a nejdokonalejší islámský režim, podle toho všeho vám snad Alláh poručil, abyste lidi nechali umřít hlady a ten zbytek pozatýkali. Hlavně, že budete mít nukleární "energii" a ruské rakety.

2 komentáře:

  1. Odvaha Peršanek je zrcadlo nastavené zbabělosti a pokrytectví západních feministek a ochránců lidských. V Evropě a USA, kde žena neví, co je to být utiskována, křičí a velmi často si i vymýšlí, osud Peršanek je ale absolutně nezajímá, západní feministky mlčí - Ahmadínežádův "revoluční" režim ženy právně postavené do role raně středověkých otrokyň brutálně bije, zatýká, sexuálně jim ubližuje ve věznicích, mučí, kamenuje, věší...a západní feministky mlčí, západní ochránci lidských práv mlčí, HRW mlčí, AI mlčí, Evropský parlament mlčí, důležité je, že nemlčí u teroristů z Guantanáma:) Tichou modlitbu (křesťanskou, doufám, že nevadí:), v předislámské sásánovské Persií žilo mnoho nestoriánských křesťanů, vládnoucím zoroastriánským Peršanům nevadili:)za Tebe, Persie, za Tvé statečné ženy. A plnou podporu lidu Persie. Rick.

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím, kdo tvoříte tyto stránky, napište mi na email stillwell@seznam.cz
    Potřebuji pomoc. Děkuji

    OdpovědětVymazat