čtvrtek, listopadu 10, 2011

Zpráva MAAE o Íránském jaderném programu

Zde na této adrese najdete najdete ucelenou zprávu Mezinárodní Agentury pro Atomovou Energii o íránském jaderném programu a jeho pokroku za poslední roky. Až to stihnu přečíst a trochu o tom popřemýšlet (co v těchto dnech jde trochu těžce), tak o tom poreferuji, zatím moc nemám čas.

2 komentáře:

  1. kolemjdouci: tohle je podivny blog. ackoli proti soucasnemu rezimu v iranu, citlivy apod., zaroven take s nazory jakoze americane rovna se naciste, americke veznice v iraku totez co nemecke koncentracni tabory. ted zas tenhle "Svoboda není špatná věc, ale lidé na ni musí kulturně vyzrát. Jednotlivé země a společenství si ji musí vybojovat sami. Nemá smysl ji nikam vyvážet, protože zůstane nepochopena. Je to jako dovážet lampy do země, kde neznají elektrický proud." jakoby si snad treba slabsi mel moznost ji vybojovat. napriklad manzelka tryznena sadistickym manzelem - to, ze se objevi dalsi, z nehoz se vyklube obdobny - je jina vec. apod. nebo "napadení Íránu je v každém případě nezákonné," jakoby snad bylo nezakonne se branit. podle me se tomu rika mravni dezorientace. trochu to zavani take dezinformacemi tajnych sluzeb

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za Váš komentář. Nevím, kde jste našel větu Američané=nacisté a věznice v Iráku=koncentrační tábory. Takhle to formulováno nebylo, nicméně nevidím nic špatného na tom, když vedle sebe napíšu výčet zločinů proti lidskosti dvou stran. Je jedno, zda mučí íránský policista, nebo americký voják. Je to pořád mučení. Navíc, pokud to provádí národ/země, který má zájem být příkladem ostatním ve svobodě a dodržování lidských práv.
    Ohledně "pomoci ke svobodě": národ sám musí něco udělat pro svoji budoucnost, minimálně se sjednotit a o tuto pomoc (hlavně morální a diplomatickou) požádat. Nestačí čekat v koutku, že nám pomoc spadne z nebe od nějaké vyšší moci, nebo ji pošlou raketama a bombama. Uvedl/a jste příklad týrané ženy, ale i ona, pokud o svém utrpení nikomu neřekne, rodičům, lékaři, policii, nemá šanci se osvobodit. Je sice slabší a sama to nezvládne, ale pokud má rozum, tak se o to alespoň pokusí. I topící se musí spolupracovat, jinak může stáhnout zachránce ke dnu.
    "Napadení Íránu je v kažném případě nezákonné" je pouze jedna z možností v anketě pro čtenáře a není to můj názor. Znám lidi s tímto názorem. Bránit se je samozřejmě zákonné, narozdíl od křesťanské morálky, která říká nastavit i druhou tvář. Ale důvody k napadení suverénní země musí být skutečné, ne smyšlené, jak jsme se toho již stali svědky mnohokrát. Ohledně vašeho tvrzení o "dezinformacích tajných služeb": pokud jste zde našel informaci, která zjevně není pravdivá, nebo je schválně zavádějící, prosím napište která, buď ji odstraním, nebo Vám v rámci možností poskytnu další důkazy. Samozřejmě mýlit se je lidské a konstruktivní kritiku přijímám, neboť prostor pro zdokonalení je prakticky neomezený.
    Pro úplnost, jsem nezávislý pozorovatel a nikdo mi nemusí diktovat, co mám psát. Že mám v Íránu rodinu a mám k této zemi velice blízký vztah, to až tak na mých názorech moc nemění a vrámci možností se snažím oprostit zbytečné emocionality.
    Pokud se Vám chce, čekám na Vaše postřehy a výčet dalších podle Vás nekonsistentních myšlenek, na kterých mohu dále pracovat. S pozdravem,
    A.

    OdpovědětVymazat