sobota, srpna 01, 2009

Monstrproces v přímém přenosu

Dnes v Íránu začal "proces" s organizátory sametové revoluce... jsou obviněni ze spolupráce se zahraničními zeměmi (USA, Británie), napojení na skupinu MEK (modžáhedíni nebo mováfeghíni, organizace na způsob sekty, která se snaží svrhnout vládu a nastolit sebe sama, v minulosti podnikali teroristické útoky proti íránským ambasádám a vládním budovám v Íránu a jejich centrum je v Ašrafu v Iráku), ničení veřejného majetku a majetku občanů (i když existují desítky fotografií a videí, kde je jasně vidět, jak i policie a basídží rozbíjejí auta, domy, zdemolovali studentské koleje - proč tito nejsou nikdy souzeni?), házení kamenů, ozbrojených a bombových útoků na policejní stanice, vládní budovy a banky, ilegálního držení zbraní a omamních látek (haha), dalším z obvinění je "poskytování audiovizuálních materiálů a zpráv zahraničním médiím" (tedy i poskytovat zprávy o tom co se opravdu děje je trestné).
Tento převrat byl plánován zvenku aby napadl a destabilizoval nejdokonalejší demokracii svět. Írán nepotřebuje větší svobody a lidská práva, prostě je to nejsvobodnější a nejlepší země pro Íránce i pro zahraniční investory. Nevím, jestli se mám smát nebo běžet se vyzvracet.
Myslí si, že se lidé uklidní, když pár známých lidí zavřou na základě smyšlených procesů a vynucených přiznání. Lidé moc dobře ví, že tyto procesy jsou fraška. Další demonstrace se připravují na pondělí a středu (oficiální uvedení Ahmadindžiháda do úřadu).

Žádné komentáře:

Okomentovat