sobota, prosince 30, 2006

Co přinesly Vánoce a čím končí rok 2006

Ali Akbar Jasaghí, ředitel organizace pro vězení a nápravno-výchovná zařízení, řekl, že v Íránu existuje kolem 100 dalších tajných věznic, které nespadají pod kontrolu této organizace, jsou ve správě rozvědek a tajných služeb a jsou vlastně ilegální, protože zákon zakazuje, aby tajné služby spravovaly věznice. Že v tajných vězeních bezpečnostních služeb určitě nesedí zlodějíčkové, ale političtí vězni, je asi jasné. O týrání vězňů zde nebudu mluvit, vždyť jsou Vánoce a nebudu kazit nikomu večeři. Tím, že tam Amnesty International a podobné organizace nepouští, tak tato vězení asi ani neexistují, že?
Jak strašně se Ahmadíndžihád a ochráncové lidských práv rozčilovali nad Guantanamem a Abu Ghraib.

Ani tři roky po velkém zemětřesení v Bámu (2003) poškození obyvatelé ještě nemají normální bydlení, stany a provizorní chajdy lemují hlavní ulice a i vyučování probíhá v chatrčích a na rekonstrukci kanalizace (voda je tam znečištěna a závadná) a čištění odpadních vod prý nejsou peníze...
Hlavně že je vždy dost peněz na pomoc Libanonu, Palestině, Sadrově armádě v Iráku například poslal nějakých 275 milionů... I do Afghánistánu investoval Írán asi 200 milionů dolarů, jako protiváhu americkým investicím a pomoci, Írán staví dálnice a podpořuje šíitské svatostánky a do Afghánistánu vysílá i rádio, které používá k šíření antiamerické propagandy... (podobné rádio a tv stanice z Íránu vysílají po celém B. Východě). Stejný postup jako v ostatních zemích, kde chce posílit vliv: nejdřív staví školy, mešity a nemocnice a pak z nich vysílá své lži.

Ale naopak Írán nemá peníze ani na údržbu a investice do svých ropních polí, ze kterých prakticky celý žije. Zahraniční firmy se bojí v Íránu investovat a íránská produkce ropy klesá ročně o 10%. Zde je zajímavá nová studie Rogera Sterna z Hopkinsovy Univerzity o zanedbávání ropního průmyslu v Íránu.

Po přijatí sankcí RB OSN podle rezoluce 1737 (celý text), které by měli omezit Íránu přístup k citlivým technologiím na výrobu zbraní, Írán odhlasoval své vlastní "sankce": ještě víc omezí už stejně moc omezenou spolupráci s MAAE... a hodlá instalovat 3000 odstředivek na obohacování uranu a vyhlásil, že je nukleární zemí, za co ho splísnil egyptský ministr zahraničí Abdol Abul Gheit: prý něco takového může říct jenom země, která má nukleární zbraně...
Už jenom čekám, kdy Írán odstoupí od Smlouvy o nešíření jaderních zbraní a za dva týdny "z důvodu nátlaku a agrese imperialistického západu" bude nucen svůj mírový program změnit na válečný a rychle vyvinout atomové zbraně (s Alláhovou zázračnou pomocí)…

V Iráku bylo 21. prosince zatčeno 10 Íránců, čtyři z toho byli v diplomatických službách, v průběhu zátahu amerických jednotek proti skupinám připravujícím útoky. Výsledky vyšetřování zatím nebyly zveřejněny, diplomaté byli už údajně propuštěni.

Ahmadíndžihád napsal dopis i papeži... Vatikán zatím jeho dopis nepublikoval. Rovněž ho zve ke konverzi k islámu?

Podle Iran Press News, Írán oběsil 17 lidí za 3 dny, a od 20. listopadu do 20. prosince 30 lidí, co je průměrně 1 člověk denně. Nevěřím, že je to definitivní číslo.. za rok

Údajně několik stovek příslušníků Hamásu opustilo palestinská území aby podstoupili trénink v Íránu.. co je tam asi budou učit? Jak se přednáší poezie, hrají šachy a kouří vodní dýmka?

Saudové zaznamenali zvýšený počet politicky aktivních Íránců v Mekce a bojí se incidentů a zvyšujícího se vlivu Íránu a radikálních šíitů vůbec.

Několik zpráv k volbám: zde zde, mimochodem, ta 50% účast je asi skutečná účast vynásobena pětkrát... někteří se domnívají že celkový počet lidí co se účastnili se přibližuje číslu 5 milionů co je asi 10% oprávněných voličů (celkový počet obyvatel kolem 68 milionů).
zprávy o manipulaci, například o tom, že některé urny se toulaly po zemi ještě 3 dny po volbách... kde tak dlho trčely??? ... nebo o tom, že některé komise odmítly otevřít urny před pozorovately, někteří sčítatelé byli po letech, co tuto práci vykonávali, nahrazeni novými lidmi a tak dále a tak dále:

Studenti, kteří protestovali proti Ahmadínežádovi, se nyní bojí o své životy.
... a patetický vládní tisk je označil za "propagátory sexu a alkoholu"

Fotografie konfiskace a odnášení satelitních talířů

Francouzská ropní společnost TOTAL je souzena za úplatky íránskému režimu v hodnotě 80 milionů dolarů.

Vánoce v Íránu (foto)... přičemž Ahmadíndžihád (už dávněji) vyhlásil, že "zastaví křesťanství v této zemi".

A ve městě Rasht tajné služby oslavu Vánoc i překazily.

Žádné komentáře:

Okomentovat