neděle, dubna 26, 2009

Velká slova, aneb špionáž století.

V masmédiích zase proběhla jedna z těch superzaručených zpráv od - jak jinak - nejmenovaného činitele Izraelské armády, že se Izrael připravuje na obří útok na Íránská jaderná zařízení. Zpráva přišla 18.4. a psalo se, že by nálety měly začít v průběhu několika dnů, a dnes, vida, už máme 26.4. a zatím se nic moc nestalo. Izrael má stejně nyní dost práce s dokazováním, že v Gaze nebyly spáchány žádné válečné zločiny, když se chudák palestinští teroristé, pardon, civilisté jenom tak náhodou zrovna poklidně nacházeli se svými ženami a dětmi někde ve školce a hráli si jen tak náhodou s raketami.
Írán mezitím oznámil, že umí vyrobit jaderné palivo a Ahmadínežád jenom tak náhodou utrousil na konferenci o rasismu, že izraelská vláda je rasistická, aby ten případný dlouho připravovaný izraelský útok na Írán jenom potvrdil jeho výroky...
(pozn. v palestinsko-izraelském konfliktu nestojím na žádné ze stran: omlouvám se za svou upřímnost, ale tato záležitost jde více méně mimo mně, nicméně nemůžu schvalovat, že peníze, které by pomohly tisícům Íránců, íránská vláda posílá na financování zbraní pro bandity, kteří se nestydí schovávat za své ženy a děti, aby zvýšili počet civilních obětí)

Útok na Írán se nekoná, zato se rozmohl velice intenzivní "lov na špiony" a to nejenom v Íránu, ale i ve spřátelené Severní Korei. Povedlo se jim chytit dvě americké novinářky, které údajně vstoupily na území Severní Koreje, nebo si je na čínské území Korejci přijeli ulovit, to už asi nikdo nezjistí. Odvážné dívky prý mapovaly situaci prchajících Severokorejců z komunistického ráje (proč odtamtaď vlastně prchají, když je tam tak úžasně?). Takže potažmo mluvit o tom, že sociální situace červeného, případně zeleného (pozn.islámskorepublikánského) ráje není vůbec růžová, je tedy asi také špionáž. Nebo mohly z toho pohraničí třeba vypátrat něco o severokorejském jaderném programu, mezitím co Korejci vykopli inspektory a zpustili znovuzpracování vyhořelého paliva ze kterého získávají plutonium? Nebo Roxana Sáberí, která v Íránu byla původně zatčena za to, že si kupovala lahev vína (v Íránu je alkohol zakázaný) a psala tam knihu o každodenním životě a články pro zahraniční média.... byla sice bez novinářské licence, ale upřímně, k jakým informacím se člověk bez novinářské licence dostane (a vlastně i s licencí)? Pustí ho někam, kde se projednávají důležité věci? Ještě navíc, když je to slečna? Může se nepozorovaně dostat do vojenských objektů? Asi těžce... Navíc jaké toto gesto od Íránu může mít význam, když Obama alespoň formálně nabídl Íráncům jakousi formu "dialogu"? Žeby malinkatá páka, esíčko v rukávu?

A milí čeští čtenáři a diskutéři pod články to vše polknou i s navijákem, takže všichni Íránci, Severokorejci, Kubánci, Bělorusi atd., kteří nejsou spokojeni se svou vládou a situací ve své zemi, mluví o tom a snaží se o změnu režimu, jsou "špióni, agenti západných imperialistických mocností (=USA), zrádcové, kteří zaprodali svou zemi" a podobně. Velice povzbuzující.
Takže čtenáři určitě uvěří i "zdůvodnění" bombových útoků v Iráku, se kterým přišel hlavní duchovní Chámeneí: "Íránský duchovní vůdce Alí Chameneí dnes připsal vinu za bombové útoky v Iráku i americkým jednotkám. "Hlavními podezřelými v tomto zločinu a dalších obdobných zločinech jsou americké bezpečnostní a vojenské síly," praví se v Chameneího prohlášení, přečteném v rozhlase. Neušetřil v něm obvinění ani Izrael a jeho výzvědné služby. "Počet teroristických útoků v Iráku bude definitivně zapsán jako rekord amerických zločinů," dodal. Takže blonďavý Američan se převleče za sunnitského svatého bojovníka a s pokřikem Alláh-o-akbar se vyhodí do vzduchu, aby zabil průměrně tři desítky Íránských poutníků, kteří jsou - shodou okolností - šíité. No dobře dobře, i když to neudělá blonďavý Američan, nějakým zákeřným způsobem přiměje sunnitského bojovníka, aby to udělal (pozn. sunnité používají k teroru bombové atentáty u šíitských svatyní, šíité tajné popravy sunnitů). Takže Američané svou pouhou přítomností, případně nějakým podlým trikem způsobují, že sunnitští Arabové už ani tak moc nezabíjejí "okupantské Američany" ale šíitské Araby, případně šíitské Íránce (a obráceně). Nevím proč, ale strašně mi to připomíná ten vtip s tím vrahem, který u soudu říká: "No, já jsem si jen klidně vykračoval, když ten maník přiběhl, sedmkrát se mi napíchl na nožík ,který jsem měl náhodou v kapse a ještě mi vnutil svou peněženku."
Kdyby někoho z Vás napadlo, jak to ti Amíci dokázali, sem s názory! Bude to určitě nejúžasnější zjištění století... nebo spíše... špionáž století.

Žádné komentáře:

Okomentovat