středa, února 28, 2007

Malé dvojnásobné jubileum :)

Včera byl tomu právě rok co píší tyto stránky. Podle statistiky počet návštěv právě překročil 10 000, co mě velice těší, takže můžu oslavit jakési dvojité jubileum. I když se pravděpodobně mnoho návštěvníků na stránce octlo náhodou nebo jsou to pořád ti samí, kteří se vracejí, stejně děkuji všem čtenářům za jejich pozornost a morální podporu a doufám, že budu moci i v budoucnu pokračovat v psaní, pomůžu osvětlit komplikovanou problematiku dějin a současnosti této fascinující a krásné země, přiblížit spletité osudy její obyvatel a přinést další důkazy o zločinech režimu.
Dělám tuto práci, protože mám k Íránu osobní vztah, záleží mi na jeho osudu a zasazuji se za diplomatický (ne vojenský) tlak s cílem odstranění islámského režimu, který má přímo nebo nepřímo na svědomí tisíce životů a snaží se rozšířit svůj neblahý vliv v regionu i pomocí jaderné hrozby. Doufám, že tyto stránky byly přínosem alespoň pro část čtenářů.

Nechci patřit k mlčící a lhostejné většině. Bloguji, tedy jsem :-)

5 komentářů:

  1. Zdravím Vás, pane kolego!

    Chci se zeptat, jak referovala íránská média o nedávném údajném raketovém testu?

    הלט

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím,
    teď o který test jde? o test těch raket s doletem 2000 km? nebo o tu raketu údajně určenou na vynášení satelitů na oběžní dráhu? No, já čtu zprávy oficiálních agentur (hlavně IRNA) jenom sporadicky. Vždy se musím na to psychicky připravit protože z nich dostávám akutní nervový šok a silné nutkání na zvracení:-( Vláda říká, že jsou to čistě výdobytky íránské konstrukce, určené na "obranu" ale jsou povětšině na základě severokorejských a čínských modelů (nejsem zbrojní expert, ale stavět rakety s dlouhým a superdlouhým doletem a kdovíjakou hlavicí mi připadá jako dost divný obranný mechanismus)...

    OdpovědětVymazat
  3. http://english.farsnews.net/newstext.php?nn=8512070344
    tady je text v angličtině o té raketě do vesmíru. Je mi z té hnusné propagandy na blití.

    OdpovědětVymazat
  4. No právě, to bych také rád dostal do zákrytu: realita / Propaganda... :o)

    Měl jsem na mysli onen "kosmický" nosič, což jsem zapomněl upřesnit. Dá se s jistotou říct, že neblufují? A také - letělo něco, anebo jen někde v tunelu zkoušeli motor, pokud vůbec něco?

    Každopádně Vám děkuji za snahu a přeji vše dobré, הלט

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel nedisponuji jasnovideckými schopnostmi, ani radarem ani satelity ani žádnou jinou technikou, kterou by se to dalo ověřit :-) Je ale 100% jisté, že Írán disponuje raketami s krátkým, středně dlouhým i dlouhým doletem a dost velkými technickými možnostmi na jejich kopírování podle jiných vzorů (viz kooperace se Sev. Korejí) případnou modifikaci a výrobu. Občasnými testy chtějí podle mě často přesvědčit hlavně ostatní země regionu o technické a vojenské nadřazenosti íránu... a samozřejmě otestovat co ta věc umí.. aby se neblamovali v případě potřeby:-)

    OdpovědětVymazat