pondělí, dubna 17, 2006

Pracující v Íránu nedostávají výplaty i víc než 8 měsíců - AKTUALIZOVÁNO 18/4

Podle vládní tiskové agentury pro věci souvisící se zaměstnaností (Iranian Labour News Agency).
Madžid-Ahmadi Goudini, vedoucí Združení Pracujících Islámských Společností Provincie Kermanšáh řekl: "Více než 500 zaměstnanců NASAJI'EH GHARB (Západný Textil) v prov. Kermanšáh nedostalo výplaty za posledních 8 měsíců a ani žádné příspěvky, kvůli špatnému vedení fabriky, které vede k její zavření.
Všichni jsou teď ekonomicky na tom špatně. Menežment se snaží propustit množství dělníků a firma dluží $900 000 fondům sociálního zabezpečení, bankám atd., takže o práci přijdou další lidé. Bohužel ani masové a dlouhodobé protesty zaměstnanců už od loňského roku nedosáhly žádných výsledků a vládní orgány nepodnikly žádné kroky vedoucí k vyřešení problémů těchto lidí."
Ale to už víme, že íránská vláda má úplně jiné priority, než je štěstí a spokojenost vlastních obyvatel... žádná překvapení.. popřitom dává 50 milionů militantnímu Hamasu v Palestíně a miliardy na výzkum obohacování uránu a vývoj nových zbraní...

AKTUALIZACE
- dělníci ze 4 textilek, kteří nedostali výplaty 13 měsíců, blokují silnici mezi Kašarem a Bandar Abbasem.
- podle ILNA (Iranian Labour News Agency): Abbass Salari, představitel pracujících v Pakdaštu: "fabriky na cihly v Pakdaštu a Veraminu zavírají jedna za druhou a více než 10 000 lidí přišlo o práci od loňského roku. Ze 150 fabrik na cihly zůstalo aktivních jenom 5% kvůli stagnaci ve výstavbě ve velkých městech jako Teherán.

http://www.iranpressnews.com/english/source/012077.html

Žádné komentáře:

Okomentovat