pondělí, dubna 17, 2006

Jaká bude odpověď Íránu v případě útoku?

http://roozonline.com/eng/
http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=6804
http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=8501280438

Oficiální tisková agentura Íránu :
Zítra 18. dubna je íránský Svátek armády, bude uskutečněna velká vojenská prohlídka.

Brigádní generál Sájed Abdul Rahim Musáví řekl, že ozbrojené síly Iránské Islámské republiky jsou plně připraveny na obranu územní celistvosti země.
Řekl, že navzdory hrozbám a sankcím jsou íránské vzdušní, námořní a pozemní síly plně vyzbrojeny moderním zařízením a nepotřebují žádné zařízení dovážet (pozn. velká část íránské výzbroje je americké výroby ještě před revolucí, nebo podle projektů ruských, čínských a severokorejských... objevily se zpravy, že Írán zvýšil v poslední době poptávku po nelegálně dovážených náhradních dílech na americkou techniku a nejnovějších technologiích).
Ohledně zítřejší prohlídky řekl, že Írán nemůže vystavit všechno co má ale zároveň dodal, že "v případě, že si nepřátelé troufnou napadnout naši zemi, setkají se se zařízeními, o kterých se jim ani nezdálo."
Generál potvrdil, že "armáda identifikovala slabé a silné stránky nepřátel, konkrétně USA a Izraela. "Prozkoumali jsme vojenské operace USA v Iráku, Afgánistánu a jiných zemích světa a připravili jsme strategii odpovědi na útok USA."
Musáví dodal, že armáda přinesla do výzbroje, struktur a taktiky změny, aby dosáhla těchto cílů. "a povedlo se nám zabezpečit potřebná zařízení, taktiku a výcvik abychom mohli úspěšně čelit nepříteli a úspěšně zasáhnout jeho citlivá místa."

Sunday Times, neděle 16. dubna: Írán se vyjádřil, že vycvičil 40, 000 sebevražedních atentátníků, kteří zaútočí po světě v případě, že bude proveden útok na íránské střediska nukleárního výzkumu a jiné cíle. Na veřejnosti se pyšně objevili během vojenské prohlídky minulý měsíc, v zelených uniformách, s výbušninami kolem těla a rozbuškami v rukou.
V radikálním týdeníku Parto Sochan se v každém čísle objevovaly "přihlášky" vyzývající mladé radikály aby se přihlásili do jednotek "vyhledávajících mučednictví". Podle jednoho dezertéra z Revolučních gard existuje minimálně 20 míst v Íránu, kde probíhá výcvik sebevražedních útočníků.
http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=2948

2 komentáře:

  1. dost zajímavý článek z DT

    http://www.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2006/04/16/do1609.xml&sSheet=/portal/2006/ 04/16/ixportal.html

    O Ahmadinežádovi a skrytém Imámovi už vyšlo pár článků před časem, tohle je zatím nejnovější

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, znam ten clanek, jenom ted nemam cas ho cely prelozit...
    lide, ctete!

    OdpovědětVymazat