sobota, března 21, 2009

Křest CD íránského hudebníka Shahaba Tolouie

Tuto neděli 22.3.09 při příležitosti perského nového roku bude v pražském divadle u Hasičů křest CD a koncert íránského hudebníka, kytaristy, skladatele a zpěváka Shahaba Tolouie (Šahába Tolúí). Jeho umění vychází z perských tradic a španělské flamenco hudby. Akce bude spojena i s oslavou perského nového roku, takže to bude asi zajímavé, kdo může ať přijde. Více info zde a zde.

čtvrtek, března 19, 2009

Šťastný nový perský rok 2568 !!!!!






















Přeji všem dobrým duším šťastný nový rok, hodně štěstí, zdraví a tak dále.
A snad už konečně začne i to jaro.

neděle, března 01, 2009

Věž Milad

A nyní něco pozitivnějšího... nabízím pár obrázků z nedávno dostavěné věže Milad v Teheránu, převzato z ofic. agentury MEHR. Konečně ti muláhové i něco postavili a ne zničili.:-)

Za pár dnů (konkrétně 19) máme zase nový rok (zde je tradiční počítadlo). V ČR to nastane 20.3. ve 12:44 dopoledne. Až na to že je to trochu smutné výročí... 30 let zklamaných nadějí, 30 let lží a fanatismu, 30 let otroctví. Moc se mi nechce psát článek k třicátému výročí revoluce, už se zde o tom napsalo tolik, že by to bylo repetitivní. Snad mi to čtenáři prominou.
Mimochodem, že prý Írán spustil zkušební provoz toho slavného reaktoru v Búšehru. Doufám, že v dohledné době nebude v Íránu zemětřesení.